Νέα και Συμβουλές

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν μετακομίσουμε εμείς και το κατοικίδιο μας

Η μετακόμιση είναι σίγουρα μια αρκετά στρεσογόνα διαδικασία και αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει με συμβουλές στο τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν μετακομίσουμε εμείς και το κατοικίδιο μας.

Έχεις τόσα πράγματα να σκεφτείς και να προετοιμάσεις για να είναι όλα τέλεια και πακεταρισμένα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι όμως δύσκολη μόνο για μας, αλλά και για το ζωάκι μας. Μια μετακόμιση μπορεί να είναι τραυματική για ένα κατοικίδιο αφού θα αλλάξει περιβάλλον και θα πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα καινούριο μέρος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα εξασφαλίσετε και εσείς και το ζωάκι σας μια πιο εύκολη μετακόμιση!

 Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν πριν μετακομίσουμε εμείς και το κατοικίδιο μας.

1) Φτιάξτε ένα πρόγραμμα μετακόμισης

Ένα απ’ τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί είναι ότι δεν έχουν προγραμματίσει τι ακριβώς θα κάνουν και πότε, καταλήγοντας να μην έχουν καθόλου χρόνο για το ζωάκι τους. Προγραμματίστε προσεκτικά κάθε κίνησή σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον μικρό σας φίλο.

Σύμφωνα με ειδικούς μια μετακόμιση είναι πολύ πιο εύκολη αν γίνεται βήμα-βήμα.

2) Κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο

Τώρα που μετακομίζετε καλό θα ήταν να το πείτε στον κτηνίατρο σας ώστε να σας προτείνει κάποιον καινούριο γιατρό κοντά στο νέο σας σπίτι ή να σας δώσει συμβουλές για το πώς να κάνετε την μετακόμιση ευκολότερη για τον μικρό σας φίλο. Ίσως σας προτείνει κάποιο ήπιο ηρεμιστικό για το ζωάκι σας και χρήσιμες συμβουλές για το πως να συνηθίσει να κάθετε στο κλουβάκι μεταφοράς.   Επίσης, αν έχετε να κάνετε στο ζωάκι σας κάποια εμβόλια , καλό θα ήταν να τα κάνετε πριν την μετακόμιση. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και όλα τα βιβλιάρια για το κατοικίδιο σας.

3) Κλείστε ένα ραντεβού για κούρεμα!

Πάντα είναι καλή ιδέα να περιποιείστε το ζωάκι σας πριν την μετακόμιση ώστε να είναι στα καλύτερά του! Καλέστε στο κομμωτήριο μικρών ζώων που είναι κοντά στην περιοχή σας και κλείστε ένα ραντεβού έγκαιρα, για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή. Το λιμάρισμα των νυχιών και το κούρεμα του είναι πολύ σημαντικό!

4) Χαϊδέψτε και περάστε χρόνο με το ζωάκι σας

Η περίοδος της μετακόμισης τις περισσότερες φορές είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε να τρώει και να νιώθει καλά. Οπότε λίγα χάδια και παιχνίδι παραπάνω μόνο καλό μπορούν να κάνουν!

5) Επισκεφθείτε το pet shop σας ώστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε!

Είναι σημαντικό να είμαστε εφοδιασμένοι με την αγαπημένη του ξηρά τροφή, ώστε σε περίπτωση που δεν την βρίσκουμε στο καινούργιο μας σπίτι να μπορούμε να κάνουμε σταδιακα την αλλαγή. Ακόμα, διάφορα παιχνίδια που αποβάλλουν το στρες θα ήταν πολύ χρήσιμα σε αυτή την μετακόμιση.

5) Έλεγχος νέου χώρου

Όταν φτάσετε στο καινούριο σας σπίτι πρέπει να τσεκάρετε αν ο χώρος είναι φιλικός για το ζωάκι σας. Καλό θα ήταν να μην αφήσετε παράθυρα ή πόρτες ανοιχτές καθώς μπορεί εύκολα να χαθεί σ’ αυτό το άγνωστο και καινούριο περιβάλλον.

6) Δώστε του χρόνο να γνωριστεί με το καινούριο του σπίτι

Επειδή το περιβάλλον είναι καινούριο, το ζωάκι μας μπορεί να στρεσαριστεί, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίσουμε να νιώθει βολικά. Δώστε του τα δικά του παιχνίδια και χαλάκια και ελέγχετε τακτικά το ζωάκι σας  όσο απαιτητικά κι’ αν είναι τα υπόλοιπα πράγματα που έχετε να κάνετε. Βρείτε ένα pet shop που θα μπορείτε να προμηθεύεστε τα απαιραίτητα πράγματα που χρειάζεται το ζωάκι σας όπως τροφή, παιχνίδια, είδη υγιεινής και αξεσουάρ που θα κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητα σας.

7) Ενημερώστε την ταυτότητα του

Είναι καλύτερο μερικές φορές να προλαμβάνουμε παρά να συμβεί κάτι άσχημο. Ειδικά στην περίπτωση που το κατοικίδιο σας έχει μάθει να περιπλανιέται και μόνο του πιο μακριά τότε μία ενημερωμένη ταυτότητα θα βοηθήσει στην επιστροφή του στο σπίτι.

Η αλλαγή κατοικίας μπορεί να είναι μία αγχωτική εμπειρία για το ζωάκι σας. Ακολουθώντας όμως τις παραπάνω χρήσιμες συμβουλές σίγουρα θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να νιώθουν πιο άνετα και να μας είναι ευγνώμονες που τους σκεφτήκαμε!

Δώστε τους ένα χάδι ακόμα και αν δεν μετακομίζετε!

Τα λέμε σύντομα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *